Zamieszczone przez Maicroft
O2 Pali się lampka kontrola składu spalin i ESP -
Zwiń
X
-
O2 Pali się lampka kontrola składu spalin i ESP -
O2 1.6 MPI 2010 FL Combi Pali się lampka kontrola składu spalin i ESP - silnik przełaczył sie w tryb awaryjny spadek mocy odczuwalny. Samochód był myty dzień wczesniej karszerem lekko podwozie. Nie bardzo wiem gdzie szukać usterki, kable do VCDS i skaner błedów dopiero zamówiłem. Wyraźnie falują obroty na biegu jałowym, po przełączeniu na LPG jest to samo. co na benzynie Czy jakaś złaczka kabli dostała wodę , gdzie jej szukać.Krzysztof512
-
-
Wysusz np. suszarką lub przedmuchaj sprężonym powietrzem elementy układu zapłonowego, cewki, przewody, gniazda świec.
to wszystko co na zdjęciu
Na nosa czuję, że masz błędy dotyczące wypadania zapłonów.DigiTech PROMOCJA na chiptuning ZOBACZ
www.chiptuning.katowice.pl
DIAGNOSTYKA, CHIPTUNING, HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA
Komentarz
-
-
Krzysztof512, najlepiej auto do ciepłego garaży jeszcze na noc wstawić. Poszukaj znajomego, który udostępni ci garaż na jedna noc.
Podnieś maskę do góry i popatrz czy gdzieś woda nie stoi.
Ciśnienie mogło wyrwać przewód od sondy stąd tryb awaryjny.Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice
Komentarz
-
-
suszenie!->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Re: O2 Pali się lampka kontrola składu spalin i ESP -
Zamieszczone przez Krzysztof512O2 1.6 MPI 2010 FL Combi Pali się lampka kontrola składu spalin i ESP - silnik przełaczył sie w tryb awaryjny spadek mocy odczuwalny. Samochód był myty dzień wczesniej karszerem lekko podwozie. Nie bardzo wiem gdzie szukać usterki, kable do VCDS i skaner błedów dopiero zamówiłem. Wyraźnie falują obroty na biegu jałowym, po przełączeniu na LPG jest to samo. co na benzynie Czy jakaś złaczka kabli dostała wodę , gdzie jej szukać.
Komentarz
-
-
to nie wtryski od gazu , bo na benzynie tak startuje [ po przełączeniu na gaz jest to samo ]
Na razie wyjąłem akumulator, i czekam na skaner i kable do VCDS-a. Nie wiem czy sonda lambda i ESP jest na jednej wiązce. Szukam instrukcji serwisowej pełnej. Z netu ściągnąłem tylko pojedyncze strony z czeskiego portalu. Szukam też schematu elektrycznego pełnego . wiem że temat schematu był wałkowany ale nigdzie nie mogę znaleźć pełnej dokumentacji, a tylko fragmenty.Krzysztof512
Komentarz
-
-
Wtyczki sondy są pod samochodem osłonięte plastikową puszką, może tam zalało.
Bez diagnostyki, to tylko do wróżki.
Jeśli na benzyniei na gazie tak samo, to ja obstawiam zalany układ zapłonowy.DigiTech PROMOCJA na chiptuning ZOBACZ
www.chiptuning.katowice.pl
DIAGNOSTYKA, CHIPTUNING, HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA
Komentarz
-
Komentarz